Hoi! Wat leuk dat je hier komt kijken. Je bent zeker nieuwsgierig wat de Nederlandse Magische Unie allemaal te bieden heeft aan de jeugd?

Dat is best wel veel, want de NMU gaat mee met de tijd. Op deze site vind je video’s en foto’s over goochelkampen, goocheldagen, lessen en wedstrijden voor de jeugd. Als jij dat ook allemaal leuk vindt (en je hoeft echt niet mee te doen aan de wedstrijden) dan zit je hier goed.

Het beste is om lid te worden van een club. Daar leer je het meeste. Natuurlijk is YouTube ook leuk, maar dan zit je alleen maar dingen van een ander na te doen. Dan wordt je een ‘copy cat’. Dat wil je natuurlijk niet, want jij wilt echt leren goochelen en je wilt leren hoe je magie het beste kunt vertonen aan echt publiek.

Dat kan dus bij een club, maar ook bij goochelaars die al bij de NMU horen. Maar het is niet altijd makkelijk om een privé-leraar te vinden. Via clubs gaat dat een stuk makkelijker.

Je kunt ook deelnemen aan het jaarlijkse goochelkamp in de herfst vakantie. Of je gaat naar goocheldagen. Die vindt je op onze agenda. We houden ook jaarlijks Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd. Daar doen soms ook buitenlandse kinderen aan mee. Het is altijd een fantastische dag, ook alleen maar om te gaan kijken.

Je kunt bij de NMU echte Goocheldiploma’s halen. Dat kan via de club waar je lid van wordt of tijdens het goochelkamp. We kennen drie niveaus en je krijgt hulp om dat niveau te bereiken.

NMU-pas en korting bij aankopen
Als je bij de NMU komt krijg je ook een heuse NMU-pas. Daarmee kun je korting krijgen als je goochelspullen koopt. Kijk maar eens op deze site bij “partners”. Met de NMU-pas krijg je ook korting als je NMU-goocheldagen bezoekt. Dat scheelt altijd best wel veel.

En we hebben een digitaal tijdschrift Informagie. Ja, we gaan helemaal met de tijd mee. Daar zit een geheim gedeelte met trucuitleg in. Alleen als je bij de NMU zit kun je daar bij komen.

We zijn ook actief op sociale media, zoals Facebook en Twitter. Maar daar kun je natuurlijk altijd bij. Je wordt hier vaak herinnerd aan de leuke dingen die er aan staan te komen. We hebben ook een eigen NMU YouTube-kanaal. Dat is makkelijk te vinden.

Als je niet weet wat je moet doen volg ons dan maar een tijdje op facebook en twitter. Als je nu al weet dat je bij een club wilt, zoek dan een club met jeugd bij jou in de buurt of meld je aan bij de NMU Magic Club. Dat laatste is heel makkelijk, want dat kan digitaal via deze site. Wel eerst met je ouders overleggen hoor, want aanmelden kost geld.

De NMU is de enige overkoepelende erkende goochelorganisatie in Nederland. Als je hier bent aangemeld hoor je echt bij de Nederlandse goochelaars!