Overzicht goochelverenigingen, aangesloten bij de NMU

Hieronder vindt u een overzicht van alle Nederlandse goochelverenigingen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Magische Unie (NMU).
De goochelverenigingen hebben elk een uniek karakter, maar samen vormen zij het NMU-netwerk in Nederland en ondersteunen zij gedeelde doelstellingen op het gebied van de goochelkunst.

Er zijn goochelclubs die zich puur op volwassen leden richten, maar er zijn ook veel goochelclubs met een jeugdafdeling. En als je geen lid wilt of kunt worden van een club, kun je je altijd nog aanmelden bij de NMU MAGIC CLUB.

Waar kan de jeugd leren goochelen?
Een deel van de goochelverenigingen heeft een jeugdafdeling en sommige goochelclubs accepteren ook jeugdleden als ze niet een speciale jeugdafdelig hebben. Als je wilt leren goochelen is het wel handig om lid te worden van een club, want daar krijg je les goocheltechnieken en coaching bij het voorbereiden van jouw act.

Kijk op de pagina Jeugdafdelingen voor alle goochelclubs voor de jeugd.

Dutch Magical Society

De Dutch Magical Society is een vereniging waar kleinkunst in de grootste van het woord centraal staat. Naast goochelen wordt aandacht besteed aan onder andere theater, drama, muziek en dans. Zo willen wij de goochelkunst tot een hoger niveau brengen.

Als vereniging bieden wij de mogelijkheid je als lid, te laten coachen, trainen en begeleiden door de medeleden van de vereniging. Je ervaart directe hulp in en bij de ontwikkeling van een goochel act of voorstelling. Als lid of als jeugdlid ervaar je motivering en stimulering, en leren de leden trucs door middel van lezingen workshops en wederzijds enthousiasme. Daar waar wij zelf niet kunnen voorzien, zullen wij proberen hulp te vinden bij andere specialisten of andere verenigingen. Bij onze vereniging zijn jeugd- en volwassen leden samen. We delen expertise en de volwassenen helpen de jongeren verder.

Onze clubavonden vinden plaats op iedere tweede vrijdagavond van de maand in het mekka van de Nederlandse goochelwereld, het Magic Art Center in Bennebroek. Daarnaast hebben wij een tweede locatie geopend! Deze clubavonden vinden plaats op iedere derde vrijdagavond van de maand Exloo (Drenthe)!

Kijk voor meer informatie op onze site, en neem contact op als je een keer wil komen kijken!

CORRESPONDENTIEADRES
Wouter Smitstraat 14
E: info@dutchmagicalsociety.nl
T: 06 – 5341 7173

LOCATIE BENNEBROEK
Magic art Center
Meerweg 1A
2121 VA in Bennebroek
023-5848040

 

Contactpersoon

Peter Lameris (voorzitter)

Telefoonnummer

06 – 5341 7173

E-mail

info@dutchmagicalsociety.nl

Website www.dutchmagicalsociety.nl

Jeugdafdeling

Ja

Magische kring Zwolle

Contactpersoon

Dhr. B. Bosman (Secretaris)

Telefoonnummer

06-51129493

E-mail

mkzzwolle@gmail.com

Jeugdafdeling

Nee

Goochelvereniging Aladdin – Zwolle

Op 22 september 1986 werd goochelvereniging “ALADDIN” opgericht, de vereniging bestaat uit zowel dames als heren en de leeftijd varieert tussen de 20 en 70 jaar. Door de leden worden alle facetten van de goochelkunst beoefend, maar ook clownsacts, heksenfeesten en vuurvreten schuwen sommige leden van de vereniging niet.

De clubleden komen eens per maand op een dinsdagavond bij elkaar in de bestuurskamer van een wijkgebouw in Zwolle, de data zijn altijd voor een heel jaar bekend, gedurende de zomermaanden worden geen bijeenkomsten gehouden. De leden komen uit de wijde omgeving van Zwolle, van Zuidbroek(provincie Groningen) tot uit Eerbeek in Gelderland. De vereniging heeft een clubgoochelboek, waarin elke maand door een clublid een goocheltruc wordt beschreven.

De vereniging onderhoudt contacten met verenigingen uit de regio, maar ook met verenigingen uit Duitsland, wat regelmatig tot clubuitwisselingen leidt, zo organiseert “ALADDIN” om de twee jaar een clubontmoetingsdag waarvoor ook verenigingen uit het buitenland worden uitgenodigd.

Om de geborgenheid van de vereniging niet te verstoren is er in het clubreglement vastgelegd dat de vereniging voorlopig niet groter zal groeien dan 15 leden. De vereniging heeft geen jeugdafdeling, geïnteresseerden worden doorverwezen naar Passe-Passe. Nieuwe leden worden voor 6 clubavonden uitgenodigd, waarna de leden d.m.v. een schriftelijke stemming beslissen of het aspirant-lid toegelaten wordt.

Contactpersoon

Dhr. H. Timmerman (Secretaris)

Telefoonnummer

038-4543521

E-mail

timmerman.h@telfort.nl

Website

http://www.aladdinzwolle.nl

Jeugdafdeling

Nee

Broederschap van Goochelaars Okito – Vught

De Broederschap Okito is opgericht in 1951 en de leden komen elke eerste vrijdagavond van de maand bijeen in Vught. Er wordt dan kort vergaderd gevolgd door veel gegoochel, uitleg en feedback. De leden voorzien elkaar van tips, informatie en positieve kritiek, alles met het oog op verhoging van het niveau en de onderlinge kameraadschap. Ieder jaar vindt in oktober de “Okito-dag” plaats waaraan ook de partners van de leden kunnen deelnemen. Die dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner omlijst met salongoochelen. Veelal wordt ook een externe goochelvoorstelling op locatie gegeven voor bijvoorbeeld ouderen en/of gehandicapten.

Nieuwe leden zijn van harte welkom!. Om tot de Broederschap te kunnen toetreden moet echter wel een ballotageperiode worden doorlopen. Deze is bedoeld voor wederzijdse kennismaking en omvat maximaal drie bijeenkomsten waarop van de kandidaat wordt verwacht dat hij het nodige laat zien inzake zijn kennis/kunde op goochelgebied en sociale vaardigheden.
Wie uit serieuze interesse voor de goochelkunst en met het oog op een eventuele toetreding een bijeenkomst zou willen meemaken, kan dat aan het bestuur kenbaar maken via de secretaris. Van degene die tot een clubavond wordt toegelaten wordt strikte geheimhouding verwacht.

Contactpersoon

Jeroen Wijs (Secretaris)

Telefoonnummer

06-14518004

Website

http://www.okito.nl

Jeugdafdeling

Nee

Magische Kring Centraal Nederland (MKCN) – Utrecht, de Bilt

De MKCN  (Magische Kring Centraal Nederland) werd opgericht op 16 juni 1962. Een van de bekende huidige leden is Flip Hallema.

De seniorleden van de MKCN komen iedere tweede maandag van de maand (uitgezonderd de maanden juli en augustus) bij elkaar in buurthuis De Beatrix, Zuilen, Utrecht. Van de ongeveer 50 leden zijn er meestal 20 aanwezig. Er wordt de hele avond (uiteraard) gegoocheld, les gegeven in technieken, soms met een thema, en les gegeven in presenteren. Bovendien heeft de MKCN sinds 2008 een bloeiende jeugdafdeling. Uit hun gelederen zijn al diverse jonge goochelaars in de prijzen gevallen, waaronder als Nederlands jeugdkampioen. Lid kan men worden door vooral veel interesse in de goochelkunst te tonen en dit op de clubavonden te laten blijken.

Voorzitter is Michel Vredendaal,
secretaris is Wim van Dokkum,
penningmeester is Tjeerd Piso en
Kees Ros is verantwoordelijk voor de jeugd.

In het verleden heeft de MKCN veelal het Nieuwjaarstreffen georganiseerd, gekarakteriseerd door een ongedwongen magische sfeer. Diverse leden zijn en waren actief bij de organisatie van vele magische bijeenkomsten, waaronder het Nederlands congres.

 

Contactpersoon

Dhr. W. van Dokkum (Secretaris)

Telefoonnummer

030-6992860

E-mail

info@goochelclubmkcn.nl

Website

https://goochelclubmkcn.nl 

Jeugdafdeling

MKCN-Jeugd met circa 15 leden

Magische Kring Twente (MKT) – Twente

Datum van oprichting: 19 januari 1971

Leden van onze club zijn onder andere Fl!p  Hallema en Hans Kazan geweest.
Op dit moment hebben we 3 leden die (meervoudig) Ned. Kampioen Kindergoochelen zijn: Fred-Ric Schrijvers, Hilbert Geerling, Jan Kosters.

Hilbert heeft ook de Gouden Speld van de NMU gekregen voor zijn inzet voor de goochelkunst. www.hilbert.nl

De MKT komt iedere tweede maandag van de maand bij elkaar vanaf 20 uur. De MKT is een gezellige club met veel bitterballen en leden die met wedstrijden meedoen. De acts worden op de clubavonden uitvoerig besproken en verbeterd. Iedereen die oprecht in het goochelen is geïnteresseerd, is welkom om een aantal bijeenkomsten bij te wonen. Hierna beslissen de leden van de MKT of er tot lidmaatschap kan worden overgegaan.

De bijeenkomsten vinden plaats aan de Goorsestraat  36 in Hengevelde.

De MKT heeft in het verleden meerdere congressen georganiseerd.

Jan Kosters

Contactpersoon

Dhr. J. Kosters (Voorzitter) + (Secretaris)

Penningmeester

Bert Speelman

Telefoonnummer

06-50593805

E-mail

info@goochelaarjan.nl

Jeugdafdeling

Nee

www.goochelaarjan.nl / www.123magie.nl

Magische Liga “52 Schakels” – Rotterdam

De Magische Liga “52 Schakels” is in 1947 opgericht en daarmee een van de oudste goochelverenigingen in Nederland. We zijn een actieve en gezellige club en hebben op dit moment 18 leden. We komen elke tweede dinsdag van de maand bij elkaar in het clubgebouw van volkstuinvereniging “de Beukhoeve” aan de Slinge in Rotterdam.

Tijdens deze bijeenkomsten goochelen we natuurlijk, wisselen we tips en trucs uit, bespreken we trucs, boeken, DVD’s en het goochelnieuws uit binnen en buitland.
Bijna iedere avond heeft een (goochel) thema en laten alle leden hun nieuwste/ leukste/ passende truc zien. We leggen elkaar de trucs uit en geven elkaar tips. Een paar keer per jaar organiseren we lezingen met gasten uit de hele wereld (-top).
We hebben een uitgebreide gratis bibliotheek met goochelboeken, video’s en DVD’s.

Naast de maandelijkse bijeenkomsten organiseren we soms extra activiteiten, zo zijn we met een deel van de club naar Blackpool en Parijs geweest voor “magische” weekenden en hebben we in 2017 de nieuwjaarsbijeenkomst voor de NMU georganiseerd, een zeer geslaagd en uitverkocht dagprogramma!

We zijn geen vereniging waar je kunt leren goochelen, als je er nog niets van weet. We zijn goochelaars onder elkaar, die elkaar beter proberen te maken
Om lid te mogen worden moet je wel wat kunnen laten zien, maar laat je daardoor niet afschrikken, je hoeft echt geen Hans Klok te zijn! Je moet wat kunnen, enthousiast zijn en binnen de club passen, want we zijn een vereniging waarbij naast de magie vriendschap voorop staat!

Heb je interesse om lid te worden? Neem dan contact met ons op, je mag een paar keer geheel vrijblijvend komen kijken en wie weet nemen we je daarna op in de keten van 52 Schakels!

Neem ook eens een kijkje op onze website: www.52schakels.nl

Contactpersoon Henk Op den Brouw (Secretaris) Arne Tump (Voorzitter)
Telefoonnummer 078-6198268 o6 10347894
E-mail HenkOpdenBrouw@gmail.com ArneTump@hotmail.com
Website http://www.52Schakels.nl
Jeugdafdeling Nee

Goochelclub Rotterdam (GCR) – Rotterdam

De Goochelclub Rotterdam is op 29 maart 1956 opgericht.
Leden van het eerste uur zijn o.a. Wim Dubois, Joop Dijkstra, Thijs Pouls.
In ons meer dan 60-jarig bestaan hebben wij veel kampioenen voortgebracht: Thijs Pouls, Paul Morak, Martin Hanson (Metro Magic Show), Ramon Polack (Ray Saluki), Hans Rademaker (John Anders), Dion van Rijt, Rafael Scholten, Stefan Staal, Kees Streefland, Dick de Witte, Dick van der Zwan (Pica Pica), Peter Pellikaan.
GCR heeft vele malen het Nationaal Congres voor de Goochelkunst (tegenwoordig: Dutch Festival of Magic) georganiseerd en een aantal Nationale Nieuwjaarstreffens.
Daarnaast hebben wij een aantal festivals georganiseerd en waren wij een vast onderdeel van “Jeugdland” in Rotterdam.

We komen op de 1ste en 3de donderdag van de maand bijeen in Magic Theater 010, Ambachtstraat 23 in Poortugaal.
De 1ste donderdag is de officiële clubavond, aanvang 20:00 uur, waarop na een korte vergadering, diverse activiteiten plaats vinden zoals workshops, clubwedstrijden, het ontvangen of bezoeken van andere verenigingen en vrij goochelen.
De bijeenkomst op de 3de donderdag is onofficiëler van aard. Zij begint al om 19:15 met speciale aandacht voor de jeugd. Wij hebben momenteel 10 jeugdleden, in leeftijd variërend van 10 tot 17 jaar, die door een aantal senioren begeleid worden om hen de fijne kneepjes van de goochelkunst bij te brengen. Als ze rond 21:00 uur weer naar huis zijn wordt er in ontspannen sfeer door de aanwezigen nog wat “nagetafeld”

GCR heeft meer dan 40 leden, jeugdleden en donateurs. Ook is er een speciale “dames club”.

Als je lid wilt worden moet je natuurlijk passen in de vriendenkring maar uiteraard wordt er ook gekeken naar goochelvaardigheden: je moet dan ook proefgoochelen om lid te kunnen worden.

Ieder lid van de NMU mag, op aanvraag, onze clubavonden vrijblijvend bezoeken.

Goochelclub Rotterdam heeft een eigen Clubblad  “Nieuwsflits”, onder redactie van Dick van der Zwan, dat elke maand (of zodra er nieuws te vermelden is) uitkomt.

GCR is lid van de Nederlandse Magische Unie

 

Voorzitter Christan Farla voorzitter@goochelclubrotterdam.nl,
Contactpersoon Dick van der Zwan picapica46@gmail.com
Secretaris Dick van der Zwan picapica46@gmail.com, info@clownpicapica.nl
Penningmeester Hans Suijs penningmeester@goochelclubrotterdam.nl
Telefoonnummer 06 40639785 06 50494989
E-mail info@Goochelclubrotterdam.nl
Website http://www.goochelclubrotterdam.nl
Jeugdafdeling Ja picapica46@gmail.com

Goochelvereniging “Carte Blanche” – Velden

De Limburgse goochelvereniging “Carte Blanche” is opgericht in 2004. In 2014 hebben we ons 10-jarig jubileum gevierd met een spetterende show.
De club telt zo’n 10 leden. Eén keer per maand komen we op maandagavond bij elkaar in de Dynamite Magic Shop in Velden. We besteden dan eerst aandacht aan een thema en op het einde van de avond sluiten we af met een ronde “vrij goochelen”. 
Nieuwe leden dienen een ballotageprocedure te doorlopen, waarbij wij een redelijk goochelniveau verwachten. Maar het is zeker zo belangrijk dat het aspirant lid ook “past” in onze vereniging!

Contactpersoon Boukje de Boer (secretaris)
Telefoonnummer 06 – 22 83 27 90
E-mail ba.deboer@gmail.com
Jeugdafdeling Nee

Goochelvereniging Gonga – Rijen

Goochelvereniging GONGA (“Goochelend Ontspannen Na Gedane Arbeid”) is  6-oktober-1960 opgericht.

Leden van het eerste uur zijn  Richard Dreijer, Hans Mallens

Iedere eerste dinsdag van de maand komt Gonga bijeen bij Zalencentrum ‘t Boerke in Rijen (Hoofdstraat 72 Rijen, www.tboerke.nl).
Gonga heeft géén jeugdafdeling.
Wij zijn een besloten club en laten uitsluitend leden toe die door onze toelatingsprocedure zijn gekomen.

Wij organiseren regelmatig avonden met lezingen van grote binnen en buitenlandse goochelaars, welke ook door andere NMU leden bezocht mogen worden.

Gonga is een actieve vereniging met een groeiend leden-aantal. Vier leden van Gonga zijn actief binnen het team van Magic Care. Eén keer in de twee jaar organiseert Gonga een goed bezocht clubkampioenschap. Daarnaast zijn er jaarlijks meerdere lezingen die ook door gasten van buitenaf bezocht kunnen worden.

Contactgegevens: Marc Korthout (06-43080946)

Ledenaantal (incl. bestuur) 30 leden

Voorzitter Patrick Sengers voorzitter@gonga.nl
Secretaris Marc Korthout secretaris@gonga.nl
Penningmeester Richard Dreijer penninmeester@gonga.nl
Bestuurslid Gerard du Buf
Website http://www.gonga.nl
Jeugdafdeling  Nee

Amateur goochelvereniging Hands Down

Hands Down is de oudste vereniging van goochelaars in Nederland en anders dan anders. De typische naam, waar men veel of weinig achter kan zoeken, duidt daar al op. De bijeenkomsten vinden plaats bij de leden thuis, beurtelings en verspreid over het land. Iedere derde zaterdag van de maand. Na het bespreken van de actualiteit en het optreden voor elkaar, inclusief feed-back en coaching, wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. Als dank voor de onderling geboden en genoten gastvrijheid is er eens per jaar een Partner Day met een uitgebreid dag- en avondprogramma. De leden treden dan op voor hun partners, artistiek gekleed in smoking met rood strikje en vest.
Deze in bijna honderd jaren beproefde formule stelt grenzen in kwantitatief opzicht en tevens eisen aan gastvrouw en -heer. Om die redenen is het aantal leden beperkt en het lidmaatschap op uitnodiging. Hands Down is aldus, ook, een vriendenkring.

Per mei 2019 telt Hands Down een tiental bedreven en creatieve goochelaars met

jarenlange podiumervaring, sommigen op professioneel niveau. Bij bijzondere gelegenheden treden zij naar buiten, individueel, met enkelen of gezamenlijk. “Diner Magique” is hun handelsmerk.

Op het vlak van bestuur, ontwikkeling, organisatie en ondersteuning heeft Hands Down bij en vanaf de oprichting van de NMU in 1951 een actieve rol gespeeld. Zo heeft een van de leden de oorspronkelijke statuten geschreven, hebben velen bij het jaarlijkse Nationaal Congres voor de Goochelkunst zitting gehad in de vakjury en heeft menigmaal een lid van Hands Down de rol vervuld van Voorzitter van de NMU. Ook bij FISM Wereldkampioenschappen was Hands Down regelmatig in de jury vertegenwoordigd. En de in periode van 2000 tot 2012 leverde Hands Down de President van de FISM.

Is Hands Down exclusief? Al met al wél ja, maar beslist niet elitair. Hands Down is Down-to-Earth met ogen en oren open voor mogelijke instromers die de onderlinge banden en tradities kunnen versterken én voortzetten.

Voorzitter Herman Jonker
Contactpersoon Thom van Sloten vansloten@ziggo.nl
Secretaris/Penningmeester/Contactpersoon Thom van Sloten vansloten@ziggo.nl
Jeugdafdeling Nee

Hands Down in PDF

Goochelvereniging Merlijn – Nijmegen

Goochelvereniging Merlijn is een kleine goochelclub in de omgeving van Nijmegen. De clubleden komen op afspraak bij elkaar. 
Tijdens de bijeenkomsten wordt er veel aandacht aan het goochelen besteed, m.n. het uitwisselen van trucs, het bespreken van nieuwe ideeën en het doen van suggesties voor verbeteringen. Maar ook het uitproberen van nieuwe effecten, het samen brainstormen en het geven van feedback zijn belangrijke activiteiten.
Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de vormgeving en presentatie van de effecten en de acts. Humor speelt daarbij een belangrijke rol.

Contactpersoon Johan Hendriks (Voorzitter)
Telefoonnummer 0481-371936
E-mail info@johanhendriks.nl
Jeugdafdeling Nee

Magische Ring Friesland – Leeuwarden

In Friesland is goochelen een hobby en/ of beroep dat door verassend veel mensen wordt beoefend. Zij hebben zich verenigd in de Magische Ring Friesland, kort gezegd de MRF. 
Samen proberen zij het goochelen als kunst- en entertainmentvorm op een hoger ‘level’ te brengen door maandelijks bijeenkomsten te organiseren waarbij gasten en leden lezingen verzorgen, elkaar nieuwe trucs tonen en, waar nodig, te verbeteren.

Ook hebben wij een juniorenafdeling waar 3 jonge goochelaars wekelijks worden begeleid bij het ontwikkelen van hun goochelvaardigheden en hun performance. 
Naast deze activiteiten binnen de eigen club organiseert de MRF ook regelmatig landelijke goochelactiviteiten zoals het Magisch Treffen Friesland dat jarenlang honderden bezoekers naar Friesland haalde om er te leren en te verbazen over goochelaars en andere entertainers. 
De MRF is een afdeling van de overkoepelende Nederlandse Magische Unie die alle goochelaars van Nederland verenigd.

Contactpersoon Dhr. P. Plantinga (Secretaris)
Telefoonnummer 0519-294827 / 06-51800109
E-mail magischeringfriesland@gmail.com
Jeugdafdeling MRF heeft enkele jeugdleden

Noord-Hollandse Bond van Goochelaard (NBG) – Hoofddorp

De Noord-Hollandse Bond van Goochelaars (NBG) is een zeer actieve goochelclub en bestaat uit een mix van beroepsgoochelaars, semi-beroeps en amateurgoochelaars. De NBG werd in 1947 in Haarlem opgericht en is nog steeds een vriendschappelijke vereniging waar goochelaars elkaar treffen om de geheimen van de goochelkunst met elkaar te bespreken.

Iedere derde woensdag van de maand komen de senioren in Hoofddorp bij elkaar om zowel de vriendschappelijke band die er onder de clubleden bestaat te onderhouden als voor het vertonen van hun goochelkunsten en nieuwste trucs. Ook telt de NBG een bloeiende jeugdafdeling. Iedere derde vrijdag van de maand komen de junioren bij elkaar om meer over de kunst van het goochelen te leren.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in wijkcentrum De Boerderij, Lutulistraat 139 te Hoofddorp.Goochelen is tijdens deze clubavonden uiteraard het belangrijkste doel, want zowel amateurs als professionele goochelaars leren iedere keer nog steeds meer over het goochelen.

De NBG heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot de grootste en één van de meest toonaangevende goochelverenigingen van Nederland. De NBG is in al die tijd een bloeiende ambitieuze goochelclub gebleven en blijft zich ontwikkelen. Mede dankzij een aantal zeer talentvolle junioren en enthousiaste clubleden.

Contactpersoon Eddy Opperdoes (secretaris)
Telefoonnummer 023-5640830
E-mail goochelclubnbg@gmail.com
Website http://goochelclubnbg.nl/
Jeugdafdeling circa 15 leden

Vereniging van amateur-goochelaars Passe Passe – Groningen


‘Passe Passe’ is opgericht in 1943 door dhr. L. van Aalst. Hij had het idee om mensen bijeen te brengen die interesse hadden in het goochelen, om zo de kennis uit te breiden.
De bijeenkomsten werden eerst bij de leden thuis gehouden, maar door het groeiende aantal leden werden de clubavonden al gauw in verschillende zalen in Groningen gehouden. Tegenwoordig huist de club in het ‘MFC De Ludinge’ te Zuidlaren.
Een clubavond bestaat uit een avond vol met optredens van de leden. Aangezien ieder lid zijn eigen specialiteit heeft en niemand eigenlijk de zelfde trucs doet, is een gevarieerd programma verzekerd. We hebben bijvoorbeeld iemand die gespecialiseerd is in vals spelen met kaarten en iemand die erg goed is in trucs met munten. Enkelen van ons maken ook hun eigen trucs, dus er valt een hoop te zien en te leren op een clubavond. Aan het eind van de avond worden er trucs uitgewisseld en uitgelegd en wordt er over de avond nagepraat.

Als je geïnteresseerd bent om een avond te komen kijken kun je contact opnemen met Niels Nijland op de pagina ‘contact’. We gaan er wel vanuit dat je al enige kennis hebt van goochelen. Om lid te worden moet je minstens drie avonden hebben bezocht en dan moet er een proeve van bekwaamheid worden afgelegd. Hier wordt dan getest of je genoeg kennis en bekwaamheid hebt om tot het gezelschap te behoren.
Oprichting 23-01-1943 door Dirk Meijer, Kees Bossina en de heren van Aalst en Klok.

Onze goochelclub Passe Passe komt 1 keer per maand op een maandagavond bij elkaar in Zuidlaren. We nodigen dan een gast of spreker uit of we geven zelf een invulling aan de avond, verzorgd door de leden. Er is altijd iets voorbereid volgens een bepaald thema zodat gezelligheid, ontwikkeling en samenzijn hand in hand gaan.

Onze jeugdafdeling telt + 10 leden en wordt begeleid door Bert Wijnholds en Evert Warrink. De jeugd komt 1 keer per maand bij elkaar in Emmen. Hier wordt in een ongedwongen sfeer gewerkt aan de basisvaardigheden van het goochelen.

Mensen die interesse hebben om lid te worden van onze club mogen 3 keer een clubavond bijwonen. (niet bij lezingen) Als na deze 3 bezoeken aan onze clubavond de persoon lid wil worden van onze goochelclub volgt er een “Proeve van bekwaamheid”. De persoon in kwestie wordt gevraagd om een kleine act voor de leden te brengen waarin hij laat zien dat hij zich serieus wil verdiepen in de goochelkunst.

De clubavonden zijn te bezoeken door leden en genodigden. Goochelaars die lid zijn van een andere goochelclub mogen altijd kosteloos een clubavond bijwonen. Graag dit van te voren even melden bij het bestuur.

Aantal huidige leden: 21 senioren en 10 jeugd

In het verleden organisator van het NMU Juniorenconcours Goochelen.
Niels Nijland, telefoonnummer 06-51915274 en E-mail: passepasse1943@gmail.com
Adres van de  secretaris: Holtlaan 59, 7824 SC, Emmen

 

Voorzitter Dhr. Mitch Durbank
Contactpersoon Dhr. Niels. Nijland (secretaris)
Penningmeester Dhr. Jasper de Grauw
Telefoonnummer 06-51915274
E-mail passepasse1943@gmail.com
Website http://www.facebook.nl/goochelclub
Jeugdafdeling contactpersoon info@evertwarrink.nl

Goochelclub Toitoi – Eindhoven

De club is opgericht in 1980. Over het algemeen wordt er eenmaal per maand een clubavond georganiseerd. 
In principe is dit op toerbeurt de derde donderdag en vrijdag van de maand. De clubavonden zijn themagericht en worden steeds door iemand anders voorbereid. 
De avonden beginnen om 20.00 uur met de vergadering waarna er gegoocheld wordt. In principe duren de clubavonden tot circa 23.30 uur.

De Clubavonden vinden plaats in ‘t Hazzo adres: Trolliuslaan 7, 5582 TW Waalre. 
Via een van de leden kan een geïnteresseerde kennis maken met de club. Wanneer hij daarna lid wil worden, beslist de club over toelating als kandidaat lid. Dit kandidaat lidmaatschap duurt 3 niet per se aaneengesloten clubavonden. De club beslist daarna over het definitief toetreden als lid. 
Het is fijn als je kunt goochelen. Belangrijker is echter dat je in de groep past en een positieve bijdrage levert om de Goochelkunst op peil te houden en te bevorderen.

Contactpersoon Dhr. Guido Claasen(Voorzitter)
Telefoonnummer 040-2452100
E-mail topmagic@chello.nl
Website http://www.toitoi.nl
Jeugdafdeling Nee

De Magische Kring Haaglanden (MKH)  – Den Haag

De Magische Kring Haaglanden (MKH) is een gezellige club voor goochelaars in Den Haag en omstreken. De goochelvereniging heeft een bibliotheek die gratis is te raadplegen. 
Historie: De vereniging is opgericht op 27 januari 1998 en heeft twee keer per maand een bijeenkomst. 
Jeugdafdeling: Sinds 14 februari 2006 heeft de MKH ook een jeugdafdeling. De jeugdafdeling – vanaf 8 jaar – wordt steeds begeleid door minimaal twee ervaren leden. 
Activiteiten: Tijdens een clubavond laten de leden elkaar trucs zien en wordt (eventueel) de uitvoering, methode en/of presentatie besproken. Verder organiseert de club ook workshops, lezingen van andere goochelaars en een jaarlijkse clubcompetitie.

Contactpersoon Hr H. Stevens (secretaris)
E-mail secretaris@magischekring.nl
Website http://www.magischekring.nl
Jeugdafdeling Ja

Haagsche amateur goochelclub J.C. Burgerdijk (HAGCJCB) – Den Haag

Contactpersoon Dhr. W.L. v/d Poel (Secretaris)
Telefoonnummer 079-3211912
E-mail w.l.vanderpoel@cs.tudelft.nl
Jeugdafdeling Nee

Ring “Jules Ten I Chi” – Breda

De Ring “Jules Ten I Chi” is een gezellige club van en voor goochelaars en gevestigd in Breda . 
De vereniging is opgericht op 11 februari 1950, en is een van de oudste clubs van Nederland . 
De ring “Jules Ten I Chi”heeft 1x per maand een bijeenkomst op de 2e maandag avond van de maand.

De club bestaat uit professionele, semiprofs en amateur goochelaars en telt zo’n 20 leden. 
De clubavonden worden over het algemeen gevuld door elkaar trucs te laten zien en te discussiëren over de uitvoering, methode of presentatie van een truc en veel te lachen. 
Nieuwe leden dienen een ballotageprocedure te doorlopen, en moeten natuurlijk passen in de vriendenkring. Uiteraard wordt er natuurlijk ook gekeken naar zijn of haar goochelvaardigheden.

Contactpersoon Dhr. J.C.A.F. van Beers (Secretaris/penningmeester)
Telefoonnummer 06 53897436
E-mail beers.jcaf@ziggo.nl
Jeugdafdeling Nee

Magische Ring Arnhem – Arnhem

De Magische Ring Arnhem komt iedere tweede maandag van de maand bij elkaar in Cultureel Centrum ‘Onderling Genoegen’ (Kastanjelaan 2 te Duiven). 
De vereniging telt 18 leden en houdt zich bezig met Algemeen goochelen, carto-magie, illusionisme, micro-magie en manipulatie.

Contactpersoon Sven Vollmar (Secretaris)
Telefoonnummer 06-11434963
E-mail magischeringarnhem@gmail.com
Jeugdafdeling De MRA heeft enkele jeugdleden. Enthousiaste jonge kandidaat leden kunnen zich aanmelden.

Magische Kring Amsterdam – Amsterdam

De Magische Kring Amsterdam (MKA) is opgericht in 1951 met als doelstelling om op leerzame en gezellige wijze goochelaars bij elkaar te brengen.
De leden zijn zowel beroeps-, semiberoeps- als amateurbeoefenaars van de goochelkunst.
Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten – de derde donderdag van iedere maand in Diemen – wordt eerst kort vergaderd, daarna wordt er gegoocheld.
Bij het goochelen ligt de nadruk achtereenvolgens op het presenteren van magische effecten gevolgd door positieve kritiek en feedback, met de bedoeling om de individuele kwaliteiten van de leden (zo mogelijk) te verbeteren en de kwaliteit van het gedemonstreerde te optimaliseren.

Door de jaren hebben leden van de MKA zowel nationaal als internationaal vele prijzen gewonnen. Onder anderen waren de wereldkampioenen Tonny van Dommelen, Harry Thiery, Richard Ross en Ger Copper lid van de MKA.

De MKA is aangesloten bij de Nederlandse Magische Unie (NMU), de Stichting waarin alle Nederlandse goochelverenigingen zijn verenigd.

Nieuwe leden zijn van harte welkom!
Om tot de MKA te kunnen toetreden moet eerst een ballotageperiode worden doorlopen.
Deze is bedoeld voor onderlinge kennismaking. De periode omvat het bezoeken van maximaal drie bijeenkomsten waar van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij tijdens tenminste twee van de drie bezoeken zijn/haar kunde/kennis van de goochelkunst laat zien.

Serieuze belangstellenden kunnen contact opnemen met onze secretaris.

Contactpersoon Wim Bos
Telefoonnummer
070 369 56 27
E-mail willembos@planet.nl

Goochelvereniging Mysterium – Amsterdam

Mysterium is opgericht op 10 mei 1983. Aan de wieg stonden Ed Smit, Joop Heuvel en Dr. de Haas. Deze heren hadden zich oorspronkelijk bij andere verenigingen aangemeld, maar werden afgewezen. Het drietal besloot om dan zelf maar een club op te richten. Mysterium beschouwt zichzelf op de eerste plaats een club van bevriende goochelaars, waar het expliciet ondersteunen van elkaar zeer hoog in het vaandel staat geschreven en waar getracht wordt de goochelkunst in de breedste zin te stimuleren. Nagenoeg alle leden zijn een- of meerdere malen in de prijzen gevallen bij NMU-concoursen. Tot nu toe heeft de club viermaal een Nederlands kampioen voortgebracht en eveneens viermaal een FISM-prijswinnaar. Overleden leden zijn: Tommy Wonder, Kees Schoonenberg en Hen Rekelhof. De wereldkampioenen 2000 Scott & Muriel zijn oud-leden van de club. De leden komen elke laatste dinsdag van de maand bij elkaar in Theatercafé Casablanca, Zeedijk 24, 1012 AZ Amsterdam

Mysterium heeft 19 leden, waarvan 11 de goochelkunst professioneel beoefenen.  Slechts 4 wonen daadwerkelijk in Amsterdam en 1 lid woont in Dubai. Drie leden hebben een andere nationaliteit te weten: de Belgische, Spaanse en Duitse.. Voorzitter en secretaris is Frans de Groot, penningmeester is Woedy Woet.

Informatie kunt u krijgen van Frans de Groot

Foto clublokaal Casablanca

Overleden clubiconen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactpersoon Dhr. F. de Groot (Secretaris)
Telefoonnummer 06-14659408
E-mail fransdegroot@mac.com
Website http://www.mysterium-amsterdam.nl
Jeugdafdeling formeel niet; er is 1 jeugdlid