De Nederlandse kampioenschappen voor junioren heten officieel: NMU ‘Open’ Junioren close-up en Toneelconcours

“Nederlands” betekent dat het de nationale kampioenschappen van Nederland zijn. De winnaar is dus Nederlands kampioen junioren. Dat kan in twee categorieën: toneel en close-up.

“Open” betekent dat ook buitenlanders mogen meedoen. B.v. Belgen en Duisters zouden dus Nederlands kampioen kunnen worden. Gek he! Er doen ieder jaar wel een paar buitenlandse jonge goochelaars mee en dat is erg leuk. En ze vallen vrijwel altijd in de prijzen. Vaak kennen veel deelnemers elkaar al van het goochelkamp.

Om mee te doen moet je lid zijn van de Nederlandse Magische Unie (NMU) of van een bij de F.I.S.M. aangesloten goochelorganisatie.
We hebben een wedstrijdreglement dat ook op deze site te vinden is onder “reglementen & statuten”.

Veel deelnemers aan onze goochelkampen zien we terug op dit juniorenconcours. Ook als je niet aan de wedstrijd deelneemt is het leuk om te gaan kijken, want dan zie je wat je met oefening kunt bereiken.

Als je wilt meedoen moet je “act” vooraf zijn beoordeeld door een club om er zeker van te zijn dat die goed genoeg is. Als je geen lid bent van een club wordt er speciaal voor jou een afspraak bij een club gemaakt waar je jouw act kunt laten zien.

Dit kan bij voorbeeld bij de MKCN, die iedere 2e maandag van de maand bijeenkomt in De Bilt. Dat is een club met een grote jeugdafdeling. Maar er zijn ook wel andere clubs waar het kan. Vaak is TV aanwezig op dit concours en dan kom je b.v. op ZAPP of in DWDD.

Heb je er al zijn in? Doe mee en zorg dat je er bij komt!